Wordt relatietherapie vergoed?

Relatietherapie wordt niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering in Nederland. Relatietherapie valt niet onder de reguliere zorg die wordt gedekt door de ziektekostenverzekering.

Sommige aanvullende verzekeringen bieden wel gedeeltelijke vergoeding voor relatietherapie. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar en/of je polisvoorwaarden raadplegen om te zien of er dekking is voor relatietherapie en wat de specifieke voorwaarden en vergoedingen zijn.

Als relatietherapie wordt vergoed kunnen er bepaalde voorwaarden van toepassing zijn. Daarnaast kunnen er beperkingen zijn met betrekking tot het aantal sessies dat wordt vergoed, het eigen risico of een maximumvergoeding.

Als je zelf betaalt kun je de tarieven en betalingsmogelijkheden bespreken met de relatietherapeut. Soms bieden relatietherapeuten een “sliding scale” (glijdende schaal), waarbij de kosten worden aangepast op basis van jullie inkomen. Of je kunt wellicht een betalingsregeling afspreken om de relatietherapie toegankelijker te maken.

Het kan ook de moeite waard zijn om te informeren of je werkgever een vergoedingsregeling heeft voor relatietherapie. Het is voor je werkgever ten slotte ook belangrijk dat jij goed in je vel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *